Ställverksbyggnader

Följer man en kraftledning kommer man förr eller senare till ett ställverk. Det är en nod i kraftnätet som har som främsta uppgift att se till att den massiva kraften som kommer från större kraftledningar dirigeras om och på ett säkert sätt hittar ut i mindre elledningar och lokala nät.  En ställverksbyggnad är en byggnad där man bygger in ställverken, ofta i betong för att klara all krav som ställs. Vi kallar det ställverksbyggnader men det kan ha olika namn, bland annat fördelningsstation eller teknikbyggnad

Vi har byggt ställverksbyggnader i mer än 20 år

Våra huvudsakliga projekt är ställverksbyggnader till kraftindustrin. Det har vi gjort i mer än 20 år och med all den erfarenheten ser vi oss som specialister inom området. Vi bygger ungefär 35-40 ställverksbyggnader om året och de finns över hela Sverige.

Du hittar våra byggnader mitt inne i skogen eller vid en bergsfot, men också intill centralstationen i storstaden eller i det nybyggda bostadsområdet i förorten. Variationen ställer en mängd olika krav på våra byggnader. Allt från logistiska utmaningar när det är långt till närmsta stad, olika väderförhållanden, trånga arbetsplatser eller spännande utsmyckningar på byggnaderna. Vi har gjort det mesta och vi gör vad vi kan för att möta kundens önskemål. 

Våra byggnader uppfyller de höga krav som ställs gällande inbrottsskydd och brandsäkerhet. När de väl står på plats förlänger de livslängden på ställverken med många år och är en bra investering. Inne i städer skyddar byggnaden inte bara ställverket från yttre påverkan, utan också allmänheten från att komma för nära och riskera att råka ut för en olycka. 

Vi är med er hela vägen

Våra erfarna konstruktörer ritar bygghandlingar efter kundens underlag och kommer gärna med förslag på hur man kan optimera konstruktionen.

Väggelementen produceras sedan i någon av våra utvalda betongfabriker. Vi använder oss endast av leverantörer som vi känner sedan länge. Vi vet att de levererar med marknadens bästa kvalitet och kan välja den fabrik som ligger närmast för att minska transporter. 

De arbetslag som monterar byggnaden har lång erfarenhet av prefabmontage och är även de spridda över Sverige. Med smarta och standardiserade lösningar ger det ett effektivt montage och snyggt slutresultat. 

 

Alltid i närheten

Prefab Construction har kontor i Halmstad och Katrineholm, men våra team finns runt om i Sverige och Norge. Kontakta oss gärna.